Rör ner kesellan med en slev. Lussebullar LCHF. Pensla dem med uppvispat ägg. Glöm inte att fukta fingrarna när du ska forma degen till lussebullarna, det är jätteviktigt
Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Pensla dem med ägg. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, blanda ner saffranet i det varma matfettet och låt fräsa en minut under omrörning
Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Snart är det dags för lucia och då är det givet medlussebullar. Djävulen som var ljusskygg skulle då hållas borta med hjälp av de ljusa gulfärgade bullarna
11 dl russinStöt gärna saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. 1Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). 1Pensla bullarna med uppvispat ägg. 1Njut av dina nybakade lussebullar
Jag brukar göra några med mandel och apelsin och resten mer traditionellt. Att få till saftiga lussebullar kan vara en utmaning även om när man använder vanligt mjöl
Att baka lussebullarmed créme fraiche. Lussebullar BULLAR. Saffransbullar med kesella är ju en vida känd julfavorit bland många och min tanke var helt enkelt att bullarna skulle bli ännu lyxigare och ännu smakrikare och saftigare med den lite fetare créme fraichen i degen
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt
Ingredienser Portioner. 30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.