Sommarvärme idag ju. Käkade en sen lunch på uteserveringen på det italienska caféet nära oss, Il Moro. Sist jag var där tog jag en risotto som inte var god alls, men idag tog vivarsinmixa-egen-sallad och dom var riktigt, riktigt goda
Det är verkligen underbart att vara mammaledig. Måste ju säga att jag har ett helt fantastiskt barn som sover gott om nätterna (för det mesta), äter bra (ja, lite för bra kanske) och är en gla´ skit för det mesta
Det blev en sen och stor frukost idag så det blev en lättare lunch i form av oliver, mozzarella, parmaskinka, rödlök, ruccola, tomat, sallad, kiwi och granatäpple med topping
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, lägg det i botten av glasburken. Tillsätt strösocker försiktigt så att lagren inte sjunker ini varandra (för en segare kaka använd farin eller muscovadosocker)
* Häll på olivolja så att det täcker osten. * Skriv på burken när osten är färdig att användas. 3 tsk finrivetcitronskal. 13 vitlöksklyftori tunna skivor. 12 tsk timjan. 1Olivolja. 13 tsk finrivetcitronskal Tärnad feta , ca 200 g 3 vitlöksklyftori tunna skivor 2 tsk timjan 1 msk rosépeppar 1 - 2 lagerblad Olivolja* Varva ost, citronskal och kryddor i en finglasburk. * Låt stå i 14 dagar, då kommer kryddningen fram bäst
Jag slängde också ihop en lunchsallad som vi åt tillsammans med bröden. I veckan var vi på min släkts sommarstuga som ligger på en liten ö vid Norrlandskusten
Skumma väl, och häll upp på rengjorda, varma glasburkar. Jag har ibland köpt torkade aroniabär att blanda imysli eller bröd, eller pulver för att göra smoothien extra nyttig, men jag hade aldrig stött på dem "live" förrän jag hälsade på vännerna Stina och Åke i Luleå i höstas
Lägg bären i en glasburk, häll på vodkan och sätt på lock. Låt burken stå ljust icirka en månad. En litenstrimma tunnskalad lime (ingetvitt får komma med risk för beska) efter halva dragningstiden ger en uppfriskandesyrlighet
Kan tänka mig att det blir ännu godare om man ör sin egen kebabkrydda men jag hade missat två av ingrediensernatill den så det fickbli Santa Mariasfärdigakryddblandningiglasburkistället
Varva skivad gurka med chili, pepparkorn, dillkronor och peppparrot i rena glasburkar. Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.