I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevligmiddag och kväll blev det där vi bjöds på marineradgrilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Man kan nog säga att injera är nationalrättiEtiopien och Eritrea. Det är en slags pannkaka, som bryts imindrebitar med händerna, och med vars hjälp man fångar upp kött- eller grönsaksstuvningar
Måste ta igen detta blir ju bara seg om jag inte tränar. Egentligen skulle viiväg på en litentrippi helgen med den blev flyttad lite längre fram och istället får vifinbesök från storstan, ska bli så kul
Skriveti. Voila. I dag har det idkatshalloweenmuffinstillverkning på Sjukhusskolan. Chokladmuffins har pimpats med svart frosting och översållats med lakritssås, strössel, rötd kristyr och dödskallar
Idag har det varit ett Malmöbesök för halva Mårtenssons kök, Anki har varit och hälsat på tant doktorn på Osteoporos avdelningen för en liten koll och uppföljning
Skördetid. Jag har fått en del frågor från läsare som undrar vad de ska göra av all zucchini som frodas i grönsakslanden, så idag får du tips på hur du gör ett riktigtsaftigt formbröd med den goda grönsaken
Recept från Roy Fares bok United States of cakes. Boken är, precis som hans andra böcker, underbar. Så mycket gott, tydligabeskrivningar och måttangivelser så det bliralltid perfekt resultat
Att ha sina råvaror runt krogknuten är en våt dröm för många krögare. Sedan ett år tillbaka är det en realitet för Martin Sjöstrand och Emma Andersson som driver Hörte Brygga
Vårt nya Smultronställe Under förra veckans Sörmlandstripp, hittadevi en ny favorit. Stora Envättern , en sjö som liggeri en orörd skog, mitti ett naturreservat
Jag älskar årskrönikor och tillbakablickar eftersom jag alltid tycker livet går alldeles för fort och genom att blickatillbakainser jag hur mycket som hinner hända på ett år
Förutom att våra egna tomater hittade hem till storstan, fickvi ett lass av finaste M. Med köket fullt av härliga tomater iolika färger och former blev det så klart en väldigt vacker tomatsallad, men också en kanonkod tomatmarmelad
Denna vecka avslutar vi på det sötaste sätt vi kan komma på, genom att bjuda er på denna smarriga efterrättspaj som Erikabidrog med till tjejkvällen för någon vecka sedan
Dags för litevegetariskmiddag att ta plats på scenen, det är alldeles för länge sen sist. Visserligen har vi satt i oss en och annan vegetariskmiddag sen visist bjöd er på ett recept, men det har mest varitrepriser av tidigaremåltider och det behöver vi ju intereprisera här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.