Ljus i sommarkvällen. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Räkspetten hade jag tänkt göra något kul med, men det blev inte så eftersom hungern sattes stop för det och de serverades neutrala vilket alltid är gott
När köttet är klart lyft då ut det frångrillenoch låt det vila i en bit folie, det gör att kärntemperaturen höjs ytterligare några grader och även att köttet inte tappar så mycket köttsaft när det skärs upp
Tillsammans med deras nya BBQ och Seaweed burgare så har de en ytterst stabil kombo som jag därför ville ta med mig till Almedalen som en av dagens rätter på menyn, helt enkelt för att visa världen att det inte måste vara så avancerat eller bajsnödigt för att vara riktigt jävla gott
Servera ljummen tillsammans med något nygrillat och kanske en ratatouille. På spisen kokar en ratatouille, på grillen ligger kycklingfilè och på bordet står en couscous med soltorkade tomater och pesto
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Eller så picklar ni tunt skivade morötter i spadet, gott det med. Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånochmed i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Fyll upp med sprite och toppa med några isbitar. Grunda med rom i highballglas, häll över melonjuicen. Hursomhelst vill jag tipsa om en smarrig och somrig drink jag experimenterade ihop i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.