Ja, äppelpaj är ju inte direkt svårt att lyckas med, men vaniljsås kan faktiskt vara lite klurigt. En egen vaniljsås med vaniljstång är så otroligt mycket godare än alla färdiga pulversåser eller sådan tråkig vaniljvisp som finns i affärerna
Känn med en tandpetare om den är klar. När kakan svalnat något – börja med glasyren. Häll hälften av grädden (1dl) i en kastrull tillsammans med smöret och låt det stå på värme tills smöret smält. Häll upp smeten i en ugnsfast form som du har klätt med bakplåtspapper, storleken på formen skall vara ungefär 20x30 cm
Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Den här pajen har fått vara med på både tjejmiddagar och kalas och blivit stor succé. Jag visste på en gång när jag mixat cashewnötterna och lagt i lite ost och salt att det här skulle bli något extra
Men det är tyvärr väldigt få som satsar något nämnvärt på själva brödet, utan i slutändan brukar hamburgaren få samsas med det klassiska sesambrödet från korvbrödsbagaren
Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper på ett galler. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet
Innan maten bjöd vi på bubbel (en av mina favoriter) och cider (eller äppeldryck med ciderkaraktär som det heter) samt lite snittar istället för en förrätt
Bara ner med allt, låt gå och några timmar senare är det bara att sätta sig vid bordet och njuta av världens godaste mat, ofta även mer näringstät än tillagning i ugn eller spis
En bit ryggbiff är gott, men tillsammans med en bra rödvinssås blir det riktigt riktigt gott. Hetta upp såsen i en ny kastrull och vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.