Idag bakade jag åretsförsta lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Det var bara barnen och jag hemma så det blev lite korv, hamburgare och ännu mera korv (merguez). Vilken härlig känsla att få duka upp till middag utomhus för första gången i år
Idag efter maten slängde jag och Lily ihop åretsförsta rabarberpaj. Jag brukar höga ugnen till 200gr grill i precis i slutet för att få en lite knäckigare yta
Igår bakade jag åretsförsta lussebullar och de blev jättegoda. Jag brukar hinna baka lussebullar 2-3 gånger under november-december och prova lite olika former men den här gången blev det klassiska lussebullar med russin i
För dig som vill ha spetsad glögg blanda ihop med rödvin, för en starkglögg ta till med lite vodka. Idag var vi ute i flera timmar och blev så frusna, när vi kom hem så tyckte vi att det vore så gott med glögg, det sagt så var det bara att koka ihop – enkelt är det också
Tycker det är roligt att experimentera fram lite nya smaker, då den köpta glöggen ofta är väl söt. Matens kvalitet har blivit minst lika viktig som dess smak för mig
LCHF saffransglögg med grapefrukt. LCHF Jordgubb- och bärglögg. För att göra en barnglögg/alkoholfriglögg är det bara att utesluta alkoholen och ta mera vatten
En brittisk crumble skiljer sig lite från en svensk smulpaj, och denna variant som jag modifierat efter ett av Delia Smiths recept är helt oroligt god med smak av mustigt brunt socker, krispig topping och mjuk frukt
Jag strör kanel över rabarberbitarna och har jag t ex solrosfrön hemma kan det och lite flytande honung också läggas på rabarberbitarna innan deges fördelas över- Supergott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.