3 delar
som jag rullade till avlånga rullar som jag sedan delade i 6 bitar vardera. Jag gräddade frallorna i två omgångar på 2 olika plåtar. Jag gräddade i 13 minuter på 275 grader med varmluft men tror att det hade räckt med lite kortare tid.
Grädda sedan i mitten av ugnen tills dess att de har blivit klara och fått lite färg. (till 2 st fulla 5-liters påsar, kom inte ihåg hur många de blev tyvärr)1 l mjölk5 dl havregryn3 dl strösocker (jag drog ned till 2 och jag tyckte att det räckte)3 pkt jäst1 näve vetekli300 g smält avsvalnat margarinca
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Värm en stekpanna på spisen (medelvärme) och släng ner en smörklick eller lite vegetabilisk olja
I lördags fixade jag lite gott plock till kvällen. Bred ev bröden med lite smör. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår. jag tycker bara att knul är ett sådant där barndomsord som får mig att rysa litelite grann)
Perfekt till påskägget för den som vill vara lite mer hälsosam och undvika vitt socker. Platta ut massan på en liten plåt eller bricka med bakplåtspapper
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.