Jag gräddade i 13 minuter på 275 grader med varmluft men tror att det hade räckt med lite kortare tid. Jag gräddade i 13 minuter på 275 grader med varmluft men tror att det hade räckt med lite kortare tid
Grädda sedan i mitten av ugnen tills dess att de har blivit klara och fått lite färg. (till 2 st fulla 5-liters påsar, kom inte ihåg hur många de blev tyvärr)1 l mjölk5 dl havregryn3 dl strösocker (jag drog ned till 2 och jag tyckte att det räckte)3 pkt jäst1 näve vetekli300 g smält avsvalnat margarinca
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Glutenfritt långpannebröd med oilvolja, timjan och flingsalt. Häll över smeten i en rektangulär ugnsform ( 30x20 cm) som du ringlat lite olivolja i botten på - precis så att det täcker
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Värm en stekpanna på spisen (medelvärme) och släng ner en smörklick eller lite vegetabilisk olja
Häll i några deciliter av mjölet i taget och arbeta degen tills den blir smidig. Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
I lördags fixade jag lite gott plock till kvällen. Bred ev bröden med lite smör. Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotsvisp blandad med rivet äpple,
Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår. jag tycker bara att knul är ett sådant där barndomsord som får mig att rysa litelite grann)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.