Lite annorlunda blomkålsstuvning med kikärtsbiffar.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtsbiffar
  • 1 tetrapak kikärtor, ca 400 g 1 ägg 1 msk potatismjöl
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • ½ lime, rivet skal och saft
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk anchochili
  • riven ingefära
  • salt och peppar
  • Skölj kikärtorna och häll dom i en mixer.
  • Fräs vitlök, kryddor och ingefära snabbt tills kryddorna börjar dofta.
  • Tillsätt kryddfräset i kikärtorna och mixa till en smet, blanda ner ägg, potatismjöl, limeskal och saft, salt och peppar och mixa lite till.
  • Forma biffar av kikärtssmeten och stek dom i smör och rapsolja tills de fått en fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.