Födelsedagskillen själv, med nya SAIK-tröjan som han fick i present av mig. Jag har tidigare lagt ut ett recept på denna, men det här receptet kommer från mamma och är ännu godare
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
Värm ugnen till 200 grader. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa
Smula degen i en bunke och häll på smör-och-mjölkblandningen. När jag är hemma hos mamma och pappa finns det vissa saker jag tycker är lite extra mysiga att göra
Bröden är klara när de är 96 - 98 C inuti. Ibland kan det hända att vi får fil över som vi inte hinner äta upp innan den har blivit lite för gammal och börjat flocka sig
I år blev det inga plommon i trädgården men Mammas plommonkaka kom som på beställning i söndags. 300g Mandelmassa, riven100g Smör, osaltat3st Ägg, ekologiska2 1/2 -3 msk VetemjölFrukttopping. 1,5dl Sultanrussin8-10st Plommon, färska, urkärnade. Förgrädda pajbotten i ca 10min, (eller den är gyllene), i ca 175-200g varm ugn. Tryck ner 8-10st delade och urkärnade plommon, strö över lite strösocker. Förvärm ugnen till ca 175-200g. 45-55min. 2 1/2 -3 msk V. 8-10st Plommon
Fördela fettet med hjälp av en gaffel, tillsätt ägg och mjölk samt 6-7droppar bittermandelolja. 6 rivna bittermandlar (jag använder bittermandelolja och fyllrr i 1 kryddmått samt droppar i ca 6-7 droppar i smeten ur det
6-7 stora äpplen, gärna fasta och lite syrliga som t ex Jona Gold. 6 ägg 9 dl socker 9 dl mjöl 450 g smör eller margarin 6-7 stora äpplen, gärna fasta och lite syrliga som t ex Jona Gold Socker och kanel att rulla äpplena i
Mammas potatissallad - den är bäst enligt mig. Om det behövs mer "klet" vid servering är det bara att tillsätta ytterligare gräddfil, majonnäs - eller t o m en skvätt mjölk (ja, jag har testat i brist på andra produkter och det blev hur bra som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.