En klassisk fyriskaka eller äppelsockerkaka. Jag fick ett helt lass med äpplen från en kollega. Dom kan ju bara inte ligga där och ruttna utan självklart blir det en äppelkaka
Blanda färs och aromat och rulla till en rulle som läggs i smörpapper. Lägg i frysen. Rullen skäres halvfrusen/frusen och stekes, läggs sedan i botten på en form
smör. 1äggulor. 1vatten. 1citronsaft, färskpressad. 1salt1. Smält smöret. 2. Värm ägg och vatten i vattenbad. Fyll en större kastrull till hälften med vatten och placera en mindre kastrull inuti den större
Blanda marsipan och karamellfärg tills du är nöjd med färgen. Sätt in marsipanen i kylskåpet medan du blandar resten av smeten så blir den inte lika kladdig
Fyriskaka är en typ av sockerkaksliknande äppelkaka. Det här receptet är den glutenfria varianten av Birgitta Rasmussons klassiska recept på fyriskaka och var en av årets tekniska utmaningar i "Hela Sverige bakar"
Nu känner jag blogglusten komma tillbaka. Jag jobbar 75% sedan 2 veckor tillbaka och det har gjort mycket för lusten att laga mat, baka och att blogga Hoppas att det fortfarande är någon som kikar förbi här trots att jag legat i ide ett tag
Till huvudrätt blev det Lisas sambos önskemål – Älgentrecote med Hasselbackspotatis och bea”. Igår var det så lyxigt att min väninna Lisa bjöd på en trerättersmeny
Lisas pastasallad med lammfärs och chêvre4 port400 g penne eller annan pasta1 pkt ruccolasallad15 soltorkade tomater500 g lammfärs1 gul lök1 vitlök100 g chèvreSalt & peppar2 tsk spiskumminKoka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och kyl ner den när den är klar
Detta är Lisas farmors recept på bröd. Maja fyllde år idag och vi överraskade henne med ett barnkalas och då ingår lättare mat, vi valde att servera veghamburgare där bröden och biffarna var hemmagjorda
Hade min vän Lisa på besök häromkvällen och bjöd henne på kvällsmatsbröd i en något grövre version. Improviserade bara, men måste säga som juryn i Sikta mot stjärnorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.