Lisa Lemke. 1. Soppa. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka även chilin. 2. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk
Värm upp porter och svagdricka, smör och sirap till 37 grader och smula ner jästen. Tillsätt vörten, salt, russin och kryddor och rör om tills jästen löst sig
Lisa Lemke. 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Pannkakssmet. Vispa samman ägg med lite av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en slät smet
Eftersom jag har semester och all tid i världen så fanns det utrymme att laga en mustig gryta ur LisaLemkes receptbok Allt i en gryta som jag fick i julklapp
Blanda färs och aromat och rulla till en rulle som läggs i smörpapper. Lägg i frysen. Rullen skäres halvfrusen/frusen och stekes, läggs sedan i botten på en form
smör. 1äggulor. 1vatten. 1citronsaft, färskpressad. 1salt1. Smält smöret. 2. Värm ägg och vatten i vattenbad. Fyll en större kastrull till hälften med vatten och placera en mindre kastrull inuti den större
Blanda marsipan och karamellfärg tills du är nöjd med färgen. Sätt in marsipanen i kylskåpet medan du blandar resten av smeten så blir den inte lika kladdig
Igår var det så lyxigt att min väninna Lisa bjöd på en trerättersmeny. Det är inga nerskrivna recept som används utan Lisa lagar lite på känn så att säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.