Ostpajer med färdig smördeg gillas. Här är det verkligen fritt fram att spåna vidare på vad man kan fylla pajerna med men äggstanningen med gräddfil och ost tycker jag definitivt ska vara med
Lägg tomatbitar och ost i pajskalet och häll över äggblandningen. 4 ägg2 dl grädde1 tsk salt100 g soltorkade tomater i olja2 dl riven parmesan. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola. Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam. Ställ kallt i 20 min. Förgrädda pajskalet i 225 , 10 min. Grädda i 225 ca 20 min. 2 dl grädde
Ostrester i kylskåpet, rester av förvälld ramslök och lite späd, färsk sparris. Lägg den rivna osten i pajskalet, lägg på sparrisen, klicka ut ramslöken och smula över fetaosten
Kavla ut smördegen till lite mer än dubbel storlek. Fräs den i olja några minuter i en stekpanna. Blanda keso, fetaost och ägg med kryddorna och häll detta över grönsakerna i pajformen
Rör i grädde och ost och krydda med salt och peppar. Vispa crème fraiche tills den är fast med elvisp. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ bottnen i kyl i 30 minuter. 2 msk kallt vatten. 250 g ricotta. 4 st ägg. 2 dl riven smakrik ost. 2 dl crème fraîche
Blanda keso och prästost. Blanda osten med äggstanningen. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kylen, ca 30 minuter. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. 250 g keso. 2. 5 dl prästost. 4 st ägg. 2. 5 st paprika
Ströosten i formen. Äggstanning. Låt degen vila i kylen i minst 1 timme, gärna till nästa dag. Tillaga i ugnen tills äggstanningenstelnat och pajen släpper formen, ca 35 minuter. 2. 100 g riven ost. 4 st ägg. 2. 2 tsk potatismjöl
Dela baconet i mindre bitar och stek det lätt. Skär purjolöken i mindre bitar och stek lätt. Blanda den stekta purjolöken med Cantadou osten och fördela sedan röran över baconet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.