4 1 vitlöksklyfta 1 gul lök 1 msk riven färsk ingefära 2 msk olivolja 1 tsk curry 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver (mild) 1 tsk malen koriander 1/2 krm chiliflakes 2 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1 1/4 dl röda linser 1 1/4 dl gröna linser 1 tsk vit balsamvinäger salt Till servering turkisk yoghurt bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Idag bjuder jag på en riktigt härlig linssoppa, som både är nyttig och mättande – och helt vegansk. Jag har smaksatt soppan medcurry också, som ger den lite indisk smak (och barnen älskar curry) och därför serverade jag naan bröd till
Stek upp grönsakerna tillsammans medcurry i olivoljan. Då linserna har kokat sönder och grönsakerna känns klara smaka av med lite tabasco, salt och peppar
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Tillsätt curry, spiskummin och torkad basilika och låt det fräsa med någon minut. Skönt också med röda linser som inte behöver blötläggas, bara att slänga ner i soppan som blir väldigt "matig"
Jag vet att det finns iallafall två recept på linssoppa här på bloggen och idag kommer ett tredje. Tänkas, när ni som mest trodde att jag hade gett upp bloggandet så kommer jag som en gubbe i lådan med ett recept
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.