1 dl
Kokossocker / 1 dl fet Kokosmjölk / 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver / 1-2 små nypor Havssalt. Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och låt sjuda under omröring till kolasåsen tjocknat lite. Det brukar ta några minuter bara. Låt Kolasåsen svalna av en aning innan den ska ätas.
Men en lingonglassmed vegansk kolasås. Nyttig lingonglass. Glassen är egentligen bara en vanlig nicecream, det vill säga frysta bananer, men med frysta lingon denna gång
Jag brukar i och för sig försöka att hålla mig lite uppdaterade om vem som får de olika priserna (mest bara för att hänga med i vad som händer i världen), men om jag ska vara helt ärlig så tycker jag nog att det mest intressanta med nobelfesten är att titta på gästernas fina klänningar
Då brukade vi äta den med inkokta päron och glass (inte så dumt), men nu valde jag att servera den med glass och en mix av hallon, blåbär och röda vinbär
Hemmagjord kolasås är så mycket godare än köpt och så slipper man onödiga tillsatser. Det godaste tycker jag är att servera kolasåsen lite varm till vaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.