Marinaden är riktigt god att äta ihop medchokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarna och chokladmoussen eller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
Skär jordgubbarna i skivor och lägg i marinaden. (Detta är viktigt för att chokladen inte ska bli för varm så att moussen blir klumpig när den blandas med ägg och grädde)
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vit och mörk choklad som jag serverade i glas och toppade medlimemarineradejordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Vit mjuk chokladmousse toppad medjordgubbar och yuzu curd. Jordgubbar. Jag valde att göra den vitachokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag. 150 gram vit choklad
Prova vitchokladmoussemed balsammarinerade jordgubbar och avgör. Eller servera den vitachokladmoussenmed frukt eller bär och ät balsamgubbarna med lite vaniljglass
Kläm ur vattnet ifrån gelntinbaldet och blanda (vispa) den med den avsvalnade grädden. Servera med färska jorgubbar(eller andra röda bär) och choklad/kolasås
Limemarinerade bär. Tvätta av ballongerna med lite diskmedel och skölj noga. Vitchokladmousse 10-20 potioner (beror helt på hur mycket du fyller chokladskålarna…). 400 gr vit choklad av god kvalité. 500 gr jordgubbar
Supergott att toppa med olika bär, jordgubbar eller varför inte lite passionsfrukt. Nu när helgen börjar närma sig tänkte jag passa på att dela med mig utav ett smarrigt recept som jag hittade här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.