En mycket god sill som min bror gjorde till midsommar. 200 g inläggningsklar sill 10 cm gurka 0,5 kruka dill 1 bananschallottenlök 1 lime, skalet och saften 1 grön chili 1 - 2 - 3 Lag. 1 del ättika 2 delar socker 3 delar vatten Skär sillfiléerna i önskad. 1 lime
Detta är en sill med smaker som vi tycker passar extra bra vid denna tiden på året, perfekt till både påskhelgen och midsommarhelgen tack vare de friska smakerna från syrligt äpple och syrlig lime
Varva sillbitarna i en burk eller kruka med purjolök, lime, svartpepparkorn, nejlikor och lagerblad. Tvätta limen noga och dela den i två halvor eller fyra klyftor
Låt matjessillen rinna av och skär den sedan i bitar på snedden och blanda med vitlök, majonnäs, gräddfil, persilja, rödlök samt skal och saft från limefrukten
Rör ihop crème fraiche, majonnäs, wasabipasta, limeskaloch -saft, koriander. Vänd ner sillbitar, avokado i små bitar, ärtorna och smaka av med salt och
Ringla över lönnsirap och servera med limeklyftor. Vispa ihop pannkakssmeten, låt den stå och svälla 1 timme före stekning för bästa resultat. ”100 fingerfood” är skriven av Sebastian Schauermann och ges ut av Massolit förlag. 3 st Jalapeno Färsk. 1 st Lime
Sillen behöver dra åt sig av en ättikslag först, annars blir det en smaklös och tråkig anrättning. Jag har dragit ner på sockerhalten i det här receptet och du som vill byter ut sockret mot den sötning du föredrar
Ta upp sillfiléerna ur förpackningen och häll över lagen i en glasburk med lock. Blanda alla ingredienser i glasburken och låt stå i ett dygn innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.