Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar. Riv skalet av limen på rivjärn och finhacka chilin, (ta inte med kärnorna)
Lägg upp ett berg underbart smaksatta nudlar, toppa medlaxenoch en klyfta eller halva lime. Stek laxen gyllene men fortfarande lite rå i mitten à la sashimi för bästa resultat och fräschör
Med lite bröd till och lite sött till efterrätt så blev det en perfekt fredagsmiddag, utan varmrätt. Hacka rödlöken fint och lägg upp i en liten hög per tallrik
Dotter Josefin och blivande mågen Anders var hemma för att bröllopsplanera, och det blev den här laxen till lunch/middag med grönska, fågelkvitter och myggsurr som ackompanjemang
Fördelen medlax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment. Utöver jasminris och den krispiga salladen serverades det en racersnabb sås till laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.