Jag gillar små småkakor - därav den pyttelilla storleken. Ja, inte vet jag om de kommer från Bryssel, men de heter ju Brysselkex - så man får väl anta det
Jag testade att baka smörgåskex i går kväll och de blev jätte goda. Med smör och en skiva ost eller varför inte till ostbrickan och det där glaset med rött
Skär kylskåpskallt smör eller margarin i små bitar. Tillsätt sesamfrön, linfrön, solroskärnor, sirap, salt, kummin, rågmjöl och nästan allt fullkornsvetemjöl, spara ca 1/4 dl av vetemjölet till utbakningen
Här har du ett busenkelt recept på små ljusa kex som passar perfekt till ostbrickan eller te-fikat. De innehåller bara 3 ingredienser och tar ca 15 min att fixa
Blanda alla ingredienserna till kexen i en stor skål, och knåda till en fast deg. Dela degen i 2 klumpar och rulla ut dem på bakplåtspapper, så tunt som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.