Denna veckan står jag på tavlan på jobbet som ansvarig för "veckans kaka". Vi är bara 5 personer som turas om så det är ingen jättestor uppgift men eftersom jag äter sockerfritt och en har glutenproblem duger inte "vanliga kakor"
ChokladbiskvierLCHFIngredienser till ca 12 stMandelbiskvier 2 dl mandelmjöl1 1/2 msk vispgrädde1 1/2 msk stevia2 äggvitorChokladtryffel150 g choklad gärna en mörkare smakrik choklad1 dl vispgrädde1 1/2 msk flytande honung20 gram osaltat smörÖvrigtMörk choklad att doppa biskvierna i Så här gjorde jagBörja med tryffeln Hacka chokladen i små bitar och tärna hälften av smöretBlanda grädde och honung i en kastrull med tjock botten Koka upp och dra sedan kastrullen från plattan Rör ner chokladen samt det tärnade smöret och rör tills du har en slät smetBlanda till sist ned resterande smör och rör till smöret arbetats in i chokladtryffelnHäll upp i en skål och sätt in tryffeln i kylen så den stelnar Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapperBlanda samtliga ingredienser till smetenKlicka ut 12 st rundlarGrädda i ungen i ca 10 minuterLåt svalna på galler Stryk på tryffeln på biskvibottnarna och doppa dem i den smälta chokladen
Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
GA_googleAddAttr("Tag", "lchf"). GA_googleAddAttr("Tag", "lchf"). För ett litet tag sedan hittade jag ett spännande recept när jag kikade in på paleobloggen Under vårt tak
12 Mars 2016. Grönsaker och Sallad,. Kyckling. Lchf Stekt Kycklingfilé med Coleslaw. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.