Laxwook med egen kryddpasta
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tikka Masala
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 tsk malen ingefära
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 litet knippe färsk koriander
  • 1 msk kokosflingor
  • 10 sötmandlar 1 tsk spiskumminfrö
  • 1 tsk korianderfrö
  • Sätt en stekappan på medelvärme och torr-rosta spiskumminfröna och korianderfröna.
  • Mortla de rostade kryddorna i en mortel tills de är pulvriserade.
  • Kör alla ingredienserna i en mixer till en pasta.
  • Pastan håller i kylen minst en vecka.
  • Snabb laxwook
  • 2 portionsbitar laxfilé
  • ½ dl hackade salta jordnötter
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • färsk ingefära efter eget tycke och smak, riven
  • ½ tsk sambal oelek
  • färsk koriander efter eget tycke och smak
  • 1 msk tikka masalapasta
  • 1 morot, hyvlad
  • 4 blad pak choi, endast det vita på bladet strimlat
  • 2 dl kokosmjölk
  • limesaft
  • Skär laxen i lagom munsbitar.
  • Finhacka korianderstjälkarna och spara bladen till senare.
  • Fräs vitlök, ingefära, sambal oelek och korianderstjälkar snabbt i olja.
  • Klicka ner masalapastan och och fräs under omrörning i 30 sekunder Tillsätt laxbitarna och låt dom steka med under ca 1 minut, ta i morötter,pak choi och kokosmjölk och låt det puttra ca 1 minut.
  • Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  • Servera till ris och strö över jordnötter och korianderblad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.