Krydda med peppar och ev mer salt. Skär upp korven i strimlor. Hacka löken. Fräs korv och lök i en panna (inget fett behövs då korven släpper snabbt ut "saft")
Mixa med en mixerstav tills moset är helt slätt. Blomkål innehåller massvis med antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler, medan bönorna tillför kroppen mycket vegetabiliskt protein och även de fibrer, mineraler och antioxidanter
Sätt ugnen på 225 grader • Hacka/skiva grönsaker och korv • Stek i smör några minuter • Salta och peppra och tillsätt timjan • Lägg över i en ugnsfast form • Blanda crème fraiche och senap och häll över grönsakerna/korven • Strö över osten och gratinera i 15 minuter eller tills rätten fått fin färg • Servera med en grönsallad. 400–500 g kvalitetskorv med hög kötthalt
Servera gärna fiskbiffarna med smörstekta grönsaker efter säsong och tillgång och gärna med kokt potatis eller potatismos till (eller blomkålsmos om du vill sänka ditt kolhydratsintag lite och/eller ogillar potatis)
Det är ett tacksamt bakverk som man med enkla knep kan variera i det oändliga. Rör färskosten smidig med florsocker, apelsinsaft och ev skal och hushållsfärg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.