Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. 100 g löjrom eller stenbitsrom
Mosa laxen och blanda med majonnäs, gräddfil och finhackad avokado och dill. Täck sidorna med hackad dill och garnera med kräftstjärtar, äggskivor, rom och sallad
LAXTÅRTAmed smak av citron och örter. Jag tog såklart med mig kameran och låg på magen och fotade en del också medan barnen sprang och klättrade på berg och stenar som små bergsgetter
Vill man går den ju att garnera med laxskivor, räkor, rom eller dill. Men den här gången lät jag den vackra laxen få föra talan, ingen dekoration med andra ord
Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 100 g löjrom eller stenbitsrom. Receptet gäller för 12 bitar 100 g kavring 50 g Arla® Svenskt Smör 4 gelatinblad 200 g kallrökt lax ½ dl hackad färsk gräslök 500 g Arla Köket Kesella® kvarg 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche 1 pressad vitlöksklyfta 1 krm stött svartpeppar 1 krm stött rosépeppar 100 g löjrom eller stenbitsrom
Avslutar detta inlägg med låten musikvideon Fågelsång som Rafael Edholm producerat för att uppmärksamma journalisten Dawit Isaak som sitter fängslad i Eritrea sedan 2001
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.