I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
"Rakott krumpli" som det heter på ungerska kan översättas med "lagrad potatis" och görs med färdigkokt potatis, färdigkokta ägg och ungersk kryddig korv (exempelvis paprikasalami) som ger smak och karaktär åt rätten
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Rikligt med olivolja tillsattes till en ugnsform ochpotatisen lades med den runda delen nedåt. Filékniven kom väl till pass även nu då de är mycket enklare att skära kokt potatismed ett tunt blad än ett brett kockknivsblad
Igår rostade jag lantbröd med avokadoröra och kokt ägg på och idag blev det lantbröd med ost, skinka och paprika och så en kesoröra med mosad banan, russin och solroskärnor
Pressa ut vitlöksgoset med hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostad vitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.