Laxpudding – lika god till vardag som till fest!
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers)
  • 300 g färsk lax, skuren i tunna skivor
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 kg skalad potatis, skuren i riktigt tunna skivor
  • 1 purjolök finhackad
  • ev
  • 200 g färsk spenat
  • salt
  • vitpeppar från kvarn
  • 1/2- 2 dl smält smör
  • 200 grader och smörj en ugnssäker form. Vispa ihop mjölk, ägg och dill, smaka av med salt och vitpeppar från kvarn. Varva potatisen, purjon, laxen (ev. spenat) och äggstanningen. Avsluta med potatis. Grädda i ugnen i cirka 45- 60 min Laxpuddingen ska ha stannat i mitten och fått en gyllenbrun färg. Täck med aluminiumfolie om ytan börjar se för mörk ut innan den är färdig.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.