Börja med såsen. Låt såsen koka till lagom konsistens, smaka av med lite salt. Serveras med rostade potatisklyftor och stekta champinjoner, men det går också bra till potatisgratäng
Vi var på firmafest igår med Lars jobb på statt med god mat och underhållning. Ja,ja hursomhelst har dagen gått på halvfart med en skön promenad i vackert höstväder och fikafrämmande och nu snart middagslagning
 Dagens hittepå, gott blev det. 4 portioner Biffar ca 400 g köttfärs 1 ägg 2 msk tomatpuré 1 msk senap 2 msk olja ½ dl vatten lite svartpeppar, salt och basilika smör att steka i Sås 2½ dl matlagningsgrädde 1 tärning köttbuljong hel rosépeppar efter smak, ca 1 msk lite salt och peppar Ruccola 4 portioner pasta Rör ihop alla biffingredienser, forma och stek biffarna i smöret
Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och blanda ihop dem med såsen. Servera med pastan och massa ruccola vid sidan om
Bryn ankbrösten på medelhög värme i en stekpanna på skinnsidan först, vänd och stek på andra sidan. Servera ankbrösten med potatiskaka, sås och apelsinsallad
Stek kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera med ris, potatis eller pommes och en sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.