Färskostarmed tre smaker - Pepparotsost med rädisa, Chileost & Örter med vitlök. Grundkryddade med lite örtsalt och en nypa vanligt salt till att börja med, därefter föll jag för frestelsen att först börja med färskriven pepparrot
Blanda färskostenmed wasabin och dillen, bred ut fyllningen på laxen varsamt. Tanken med rätten är att den lena soppan kompletteras med en rökig lax med het pepparton från wasabin med en svalkande gurkbit i
Blanda den sedan med citron, svartpeppar och olivolja. Tillsätt kikärtorna och smaka av med salt. Blanda den sedan med citron, svartpeppar och olivolja
Värm crème fraiche med riven stilton. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron. Lägg i laxen i såsen och låt den sjuda försiktigt några minuter och avsluta med att lägga i spenaten
Att passa på att göra färskostmedan ramslöken står i backen är ett måste för mig. Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Den hade jag skurit i klyftor, vänt i rapsolja smaksattmed vitlök, samt ljus soya. Ni får helt enkelt stå ut och kanske till och med köpa er lite vildsvinskött av en snäll jägare i er närhet
Ska man hinna med får man skörda lite varje dag och ta till vara. Plommonmarmelad med vanilj. Lägg alla ingredienser i en kastrull (släng ner vaniljstången och låt den koka med om du vill), blanda runt och låt koka upp
Pasta med en en god laxsås. Krydda laxen med salt och svartpeppar och skär i mindre bitar. Till middag en av veckans dagar gjorde jag en snabb middagsfavorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.