Tillsätt dillen och smaka av soppan med salt och peppar. Eftersom soppan innehåller kryddor som används i Mellanöstern så valde jag att servera den med orientaliska tunnbröd fyllda med hummus
Lägg sedan i köttfärsen och fräs den med baconet. Ställ åt sidan medan du förbereder risplattorna. Lägg sedan i nudlarna, vitkålenoch rödbetan i stekpannan
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg till sist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
En sån här dag passar det bra att värma sig med en Laxgrytamed Thailändska smaker. Stek purjon på medelvärme tillsammans med hackad vitlök och chili i rapsolja
Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Stek detta medanrödbetorna kokas i saltat vatten. Servera med ruccola, och häll över det smälta smöret (när jag frös in till matlådor lade jag i en liten klick smör som ju smälter i micron)
Smaka av med salt och kajennpeppar. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Grovhacka dillen (men spar lite till garnering) och vänd ner i grytan tillsammans med räkorna
Låt den fräsa på medelvärme någon minut eller två innan vitkålenoch fänkålen tillsätts. ja, då får vi hålla oss tillgodo med kålen, palsternackan, svartrötter och rättikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.