Chilikryddad lax med en bulgursallad fylld med cashew, ruccola och aprikoser. Häll olja i en ugnsform, krydda med chiliflakes och salt och vänd sedan runt filéerna i kryddoljan
Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Nedan får du ett recept på en god laxfilémed soltorkade tomater, basilika och fetaost. Idag har jag varit ledig och började dagen med att äta en mysig hotellfrukost med min syster
Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Gratinerad spetskål 2 port. 1 spetskål. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sous viden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan. Skriv ut recept 1 spetskål
Häll av mjölken och mixa purén med smör och smaka av med persilja och lite vitpeppar. Finhacka schalottenlöken och lägg i kastrull med citronjuice och vitt vin
Nästa gång skall jag nog slunga med lite spenat i fyllningen för att få in lite dekorativ grön färg. Tomatsåsen hade jag faktiskt färdigköpt med en smak av oliv
Pensla laxen med senapsblandningen och vänd den i ströbrödsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter, kokta sockerärter och citronklyftor
Grillad laxfilémed serranoskinka, krispiga klyftisar, en kall sås och sallad♥. Grilla laxfiléerna på folie i några minuter på varje sida tills laxen fått fin färg
Här är spetskålen delad i fyra delar, kokt och sedan gratinerad med ett osttäcke i ugnen. I helgen blev det äntligen av och vi åt kålen tillsammans med lax, den också lagad i ugnen fast kortare tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.