Krydda med lite vitpeppar, helst nymalen. Ge under tiden murkelsåsen ett lätt uppkok. Späd med grädden under omrörning och uppkok samt smula ner buljongtärningen
Murkelsåsmed sherry. Det rördes, skivades, hackades, mixades och smakades för glatta livet i köket igår och jag insåg återigen att jag verkligen trivs med att delegera tråkiga uppgifter så att jag själv kan stå och finröra i någon sås i lugn och ro
Ryggbiff medmurkelsås och ugnsrostade rotfrukter. Med andra ord var det dags att testa den. Jag hade aldrig gjort murkelsås tidigare, men har ätit det hos andra och dessutom brukar Victoria på matplatsen () prata väldigt gott om den här såsen
Börja med att putsa steken, men spar fettet det ger smak. Murkelsås. Bryn den i en stekpanna med smör. Lägg de förvälda murklorna i en kastrull med tjock botten och en klick smör
Pressa i vitlöken och blanda sen med lök och champinjonshacket. Täck med en skinkhalva. Hacka 1 gul lök fint och låt puttra gyllengul i margarin tillsammans med champinjonerna. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 20 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.