Bilden på Annelis laxcheesecake får ni ha överseende med, vi lovar att kvalitén på bilden absolut inte alls har något att göra med kvalitén och smaken på laxtårtan, för halligalligod var den verkligen
Den här goda laxcheesecaken hade vi med oss till midsommarfesten. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull tillsammans med en klick av fyllningen
Jag bankade sönder dem i dubbla plastpåsar med en köttyxa. Under tiden blandar du en ask philadelphia med en ask CF och så mycket gravad eller rökt lax som du vill
Smält smöret och blanda med kavringen. Rör i laxen och smaka av med peppar och citronsaft. 5 st rödlök 1 dl hackad dill peppar 1 msk pressad citronsaft Garnera med. Tryck ut till en botten i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. 1Mosa laxen med en gaffel. 1Ta ur cheesecaken ur formen och garnera med rom och gräslök
Man gör den med ett kakmått eller sk utstickare. Lyxa till dem med lite löjrom och gör tunnbrödsegel till dem och du kommer att imponera stort på dina gäster
Blanda philadelphiaosten med créme fraichen. Smaka av med salt och peppar. Smält smöret. Finfördela kavringen i en matberedare och bland i det smälta smöret
Laxcheesecake är julbordets nummer ett. Här garnerade jag den med färska räkor eftersom idag fylldes kylskåpet med färska goda räkor från en fiskebåt från Fotö
Gillar du inte lax, så kan man göra den med kräftor eller räkor. Denna laxcheesecaken är väldigt god tycker jag och jag serverade denna till en kvällsupé som jag hade för någon vecka sen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.