Jag gjorde en macka med smörstekt torskrygg, kungskrabba, grön och vit sparris. Till den gjord jag en majonnäs smaksatt med lite färsk ingefära samt en dillolja på färsk dill och rapsolja
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Lägg dem i en gryta och täck med vatten. Fördela det grönsaker och aprikoser på ett fat. Ringla dressingen över salladen och sprinkla de rostade solroskärnorna över
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparrisoch bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Tiden tickar förbi och annat som skulle vara medpå denna påskinspirerade middag förbereddes. Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan
Vispa ihop sparrisbuljongenmed grädde, citronsaft, citronrasp, ägg och lite örtsalt och sjud såsen på svag värme under oavbruten vispning tills den tjocknar
Skär av sparrisknopparnaoch stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Koka upp rikligt med saltat vatten, koka sparristopparna aldente, om du har fått tag på riktigt fin och färsk sparris så gör det inget om sparris nästan är rå, ta upp och låt rinna av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.