I går invigde jag min nya matberedare och gjorde laxbiffar. Har valt bort marberedare pga platsbrist (finns mer att läsa om det här) men jag saknade den verkligen så jag röjde undan lite annat och nu får den plats
Här står jag och steker laxbiffar med koriander, lime och chili. En favoriträtt här hemma och om du gillar koriander lika mycket som jag så är detta ett måste (om du inte gillar koriander så kan man såklart krydda med annat)
Igår blev det laxbiffar. Ella åt också och tyckte att det var gott(. Laxbiffar. Jag har rensat min dator och då hittade jag en massa recept jag sparat men inte provat
De här goda laxbiffarna blev vår lördagsmiddag förra helgen, och de blev fantastisk saftiga och med lite extra spännande smak av den rökta laxen och en god kryddblandning
Hacka koriandern grovt - en handfull knappt - mixa med mixerstav - med lime, sambal grädde och salt. 1/4 limeknappt 1 msk grädde (kan uteslutas, eller ersättas med creme-f)1 knapp tsk sambalett par nypor saltDela upp broccoli i små buketter och skölj (kan gärna vara blöta så blir dom lite ångkokta), skiva stjälken tunt, klyfta löken, varva i en oljad form, strö över lite flingsalt (om finnes) och grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Sista 10 minuterna kan man ev hälla på ett par msk vatten och strö ost på topp
Börja med att tvätta citronen och riv skalet. Lägg skalet i en bunke och ställ åt sidan. Ta bort ev skinn från laxen och lägg den i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, dill, senap, citronsaft, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.