Vad passar bättre än riktig husmanskost en regnig och kall söndag som denna. Idag gjorde jag klassiska Wallenbergare till middag som blev riktigt saftiga och fick en härlig krispig yta
4 Mos 900 g mjölig potatis 2 dl mjölk salt och peppar Kotlett ca 600 g benfria kotletter 1/2 msk olja 250 g små, gröna ärter Dressing 1 msk senap 2 msk vatten 2 msk olja Lägg till i inköpslistan
Servera medpotatismos (finns redan beskrivet tidigare i bloggen), ärtoroch rårörda lingon. Medan Sigrid lägger pussel och Arvid spelar bokstavsspelet passar jag på att slänga ihop kvällsmaten
Dessa laxbiffar är vansinnigt goda tillsammans med den kalla såsen med lite hetta i. Laxbiffar eller fiskbiffar i allmänhet är långt ifrån krångligt att göra, bara fisk och ett knäckt ägg är grunden
The post Laxbiffarmed dill och citron – Paleo och LCHF-vänliga appeared first on ceciliafolkesson. I går invigde jag min nya matberedare och gjorde laxbiffar
Gör ett gott potatismosoch spritsa ut det (se bild). Lägg fisken i en ugnsfast form, skär skåror i fisken och lägg i gorgonzola, häll vinet över fisken samt pressa citron över, salta
Lägg i vitlöken tillsammans med den avrunna potatisen och mosa vitlöken med en gaffel. Koka potatisen under tiden enligt grundrecept, men lägg även i jordärtskockorna tillsammans med potatisen efter ett par minuter
Sås behövs inte med ett krämigt potatismos till det hela. Huvudnumret i det här inlägget är brysselkål och schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.