Till midsommar startade vi firandet med lite goda röror och tilltugg. Här kommer recepten att komma på löpande band, men först ut är denna goda laxröra på varmrökt lax
1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop vatten och äggulor i en kastrull. 2. Ställ kastrullen på svag värme eller i vattenbad och vispa kraftigt tills blandningen tjocknar, 3–5 min
Fyllning. Låt kräftorna rinna av noga och pressa ur vätskan. Hacka kräftor och lax. Blanda kräftstjärtar, lax, crème fraiche, majonnäs, dill och citronpeppar
Kanon att ha till förrätt eller buffé. Och ljuvligt gott. 12st250gram smördeg4 ägg2 dl grädde200gram lax, fint skuren100 gram riven parmesanostsalt och pepparTa ett dricks glas som är lite större en formen (jag använder en silikonform, men går lika bra med en muffinsform i plåt) du ska baka dom i
Tryck ut rundlar, så stora som möjligt, ur brödskivorna. Fyllning. Mosa laxen. Skala och hacka äggen. Blanda lax, ägg och crème fraiche och smaka av med salt, peppar och citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.