Lite kylskåps- och frysrens igen. Mjukost är jättegott imatlagning. Fyra portioner. 4 bitarlax à 125 gram 1 burk creme fraiche 100 gram mjukost, typ Arla Grevé eller Fjällbrynt Edamer 1/2 dl vittvin 3 msk. - Läs hela inlägget här 4 bitarlax. 1 burk creme fraiche. 1/2 dl vittvin
Hittadelaxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Tilllaxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tidenlaxen steks
Vispaihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tidfinns gör dagen före för bästa smak
Servera laxentillsammansmed kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tinalaxen. Lax. Smaka av medlite salt och peppar och rivicitronskal och smaka av medcitronsaft
Pensla laxskivornamed olja och krydda medcitronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festliglaxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.