Ikväll åt vi en jättegod lax i ugn. Låg de fyra tinade laxfileerna i en ugnsfast form, salta o peppra. 1 burk cremefraiche1 ask Philadelphiaost2 dl västerbottenosltSalt & pepparUgn 225 grader
Hur som haver så kan vi nu äntligen dela med oss av recepten vi har på lager, för även om vi inte kunnat bloggat har vi lagat mat - tack och lov behövs ingen dator för det - och vi börjar med en lättlagad laxrätt
Strimla laxen och fördela även den och räkor över spenaten. Fodra genast när pajskalet kommer ut ur ugnen med ostskivor som får smälta ned och bilda ett skyddande täcke för fyllningen
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.