Pensla en ugnsform medlite olja på botten och lägg på laxen. Lägg upp laxen då den är klar på ett snyggt fat, fördela sparrisknopparna över, häll på det brynta smöret och klicka över dragonkrämen
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Rökt laxmedsparris och brynthollandaiseDu behöver. överflödigt salt, och klappa laxen torr. Värm en stryktålig stekpanna med rökspån tills det börjar ryka, hjälp det gärna på traven med en handbrännare
LaxtillmiddagIdag blev det laxmiddag, Norsk lax säljer bra här med. Jag kommer att testa en hel del av dem senare, men nu så här i början var det lätt att plocka åt sig en finstjärtbit, till en snabblagad middag
Såhär i novembermörkret kan man känna för litevitaminer och hälsofrämjande mat, och vi är särskilt förtjusta i detta recept med ångkokt lax och bulgur medpersilja, tomat och lök för det är så himla gott och enkelt
Hade förberett ett par portionsbitar av laxfilé som jag saltat och täckt medriven parmesanost. Smälte en stor klick smör i stekpannan med ett par citronskivor och skuren färsk salvia och lät smöret brynas en aninginnan jag, strax före serveringen, vände ned den kokta gnocchin och vände runt ordentligti det bryntacitron- och salviasmöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.