Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medanlaxen står i ugnen
Smörj folien och gnid in fisken med salt, både ut och invärtes. Dillsås. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olivolja och citronsaften från en halv citron
Blanda grädden med fond och hackad dill. Dekorera med dill och gräslök. 600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra. Relaterat Ingredienser, ca 4 portioner 600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra
En helt ok vardagsrätt med en mild och god smak. Strimla purjolöken och lägg i en den i en kastrull tillsammans med buljongtärning, grädde, crème fraîche, dill, apelsinjuice, vin och kryddor
Olja på sprejflaska 4 bitar laxfilé utan skinn à ca 150 g 1 msk färskpressad citronsaft Nymald svartpeppar 2 dl matlagningsgrädde 1 tsk majsena 2 msk hackad dill + kvistar till garnering, eller 2 tsk torkad dill 2 tsk vitvinsvinäger 10 cm urkärnad och fintärnad gurka Salt
Eftersom jag är med i deras smakpanel så kändes det extrakul att se nyheten Lax i Dillsås i butik. · Potatis· Laxfilé· Grädde· Gul lök· Linser· Matkorn· Vatten· Sirap· Äppelcidervinäger· Dill· Salt· Modifierad vetestärke… vad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.