Lax med citrus- och salviasmör samt jordgubbssallad
Systrarnas Matglädje
Systrarnas Matglädje
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lax;
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl sweet chilisås
  • 3/4 dl farinsocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • Koka ihop ingredinserna till en glaze, ca 8 minuter Pensla på laxen och lägg i en ugnsfast form.
  • 180 grader ca 20 minuter
  •  
  • Citrus- och salviasmör
  • 1 kruka salvia finhackad
  • 1/2 röd chilifrukt finhackad
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 citron - rivet skal + 1 msk saft
  • 1 lime - rivet skal + 1 msk saft
  •  
  • Potatis
  • Koka färskpotatis med dill.
  • Förväll sockerärtor ca 30 sek, skälj direkt av med iskallt vatten.
  •  
  • Blanda ihop dressing på
  • 1 citron - rivet skal
  • 1 lime - rivet skal + 1 msk saft
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  •  
  • Jordgubbssallad
  • 50 g hasselnötter
  • 250 g jordgubbar
  • 150 g blandad sallad
  • 125 g mozzarella
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • flingsalt + peppar
  • Blanda till en dressing och häll över salalden.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.