Vill du inte ha lax så går det bra med någon vitfisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. 2,5 dl grädde 2 msk fiskfond 1 dl. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile. 250 g skogschampinjoner. 3 vitlöksklyftor. 2 msk fiskfond
Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och tillsöndagsmiddagfick det blilaxiugn. Lägg tillbakalaxeni formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor
Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspireradlaxfilé som bakas iugnenmed parmesan och som sedan dekoreras medsmakrika, dillmarinerade räkor
I fredags blev det lax. Börja med att lägga färsk spenat i botten av en ugnsform. Lite mat har det ju också bliviti helgen även här hos svärmor där vi ju bor nu medans vårt nya hus byggs
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkoktnypotatis
Lax på spenaten. Spenat i botten. Salt och citronpeppar. Röran på fisken. Riven parmensan. CitronPeppar. Ca 20 min 200 grader 1st hel laxsida (skinnfri). 2,5 dl vispad créme fraiche. 1/2 kruka basilika. 1st rivet skal från citron. 1ppse rostade pinjenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.