Smörj en ugnsform med lite olja , lägg ilaxen och slå blandningen över. Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra tillsig en bra stund
Lägg laxeniportionsbitari en smord form. Bred över crème fraichen. Ställ iniugnen på 200 grader i 25 - 30 min. Servera med pressad potatis eller ris 500 g laxfilé. 500-600 g blandade frysta grönsaker valfri sort. 4 dl crème fraiche med örter (lätt)
En fiskgratäng får niidag, en med lax, krämigcitronsås och mos smaksatt med dill och citron. Mycket citronblir det men för mycket citron kan det aldrigbli, i alla fall inte om man ska tro på Anki som är citronberoende
Smörj en ugnsfast form och lägg ilaxfileérnaimitten. Skala och koka potatisen. Hade det här nu varit en finare middag hade jag saltbakad laxfileérnaiugn, kryddat med rosepeppar och serverat sås & duchesspotatisvidsidan om
Servera laxen med nykokt potatis (pressad), sallad och citronklyfta. Sandkullens lax. På menyn blev det fisk, som verkligen är superlätt att göra för många personer, och går att förbereda och sedan bara skjuts iniugnen
Ugnsbakadlaxgratinerad med västerbottenost och purjolök. Ugnsbakat däremot går bra, och det här är en enkel men ändå literoligarevariant än att bara ugnsstekafisken rakt upp och ner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.