Blanda mosad chrevre med créme fraiche och basilikablad och bred över laxfileerna. Lägg upprop den färdiga laxen och servera med potatis och en grönsallad
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg laxenmed skinnsidan uppåt i en ugnsform. Inkokt lax. GräslöksmajonnäsFinhackagräslöken och rör ihop den med majonnäsen och smaka av med citronsaft och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.