Värt att testa för alla laxälskare. Lägg potatis, broccoli och lax i en smord eldfast form. 250 g laxfile. Stek rätten i ugnen på 200 grader i ca 12-15 min eller tills laxen har ca 58 grader innertemp. 250 g laxfile
Lax hör nämligen till snabbmaten här hemma, för den går ruskigt snabbt att steka. Så det jag väljer när matlagningen ska gå fort är att steka på några laxfiléer
Här kommer ett supergott recept på lax som serveras med potatis, hemma gjord romsås på mitt sätt. Lägg laxen i en form, ringla olja över och krydda sedan och häll flingsaltet sist
Sandkullens lax. Servera laxen med nykokt potatis (pressad), sallad och citronklyfta. 600 gr laxfile utan skinn och ben. 600 gr laxfile utan skinn och ben
Rätten har en tydlig smak av grädde och vitlök och laxens goda smak kommer verkligen fram. Tänk på att inte ha en för stor form, grädden skall täcka laxen till minst hälften
Om vi äter fisk blir det oftast lax. Under andra delar av året är det lax som gäller. Lax med en god sås skulle jag kunna tänka mig att äta en gång i veckan
Så då fick det bli en kräft/lax sås tillsammans med pasta. Häll lax/kräft såsen över pastan. 4 portionsbitar lax. Skär laxen i mitten först och tärna sedan ca 2 cm tjocka bitar och vänd ner i den sjudande såsen. 4 portionsbitar lax
Jag är dock inte lika förtjust i det, dels är det lite mer bestyr än att ugnsbaka den och dessutom drar paneringen åt sig ganska mycket fett, så därför blev gårdagens middag en gratäng med rödspätta och räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.