Anton har fått feber och vi andra mår lite halvrisigt och då brukar glass vara på sin plats. För att inte drabbas av en sockerhög kille så gjorde jag glass med honung i - den blev supergod
Avsluta med lavendel, rosmarin och lagerblad. 3 kvistar lavendel, hela. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj fikonen och skär dem i halvfärdiga klyftor (inte ända ner), som på bilden
Detta är då min egen kladdkaksglass. Kladdkaka och glass ihop – som sagt, OLAGLIGT gott. Glassen gör du enkelt utan maskin och du kan blanda ner din egen favoritkladdkaka
Om du inte har testat raw food glass, laktosfri glass, så är det kanske dags. Använder du frysta hallon och eventuellt frysta bananbitar så är glassen ätklar på någon minut
Tillsätt honung, & olja. Häll ner solros, salt, mjöl & havregryn. Arbeta ihop till em smidig deg, använd gärna så lite mjöl som möjligt då får du luftiga & fina bröd
Låt glassen stå en liten stund i rumstemperatur innan servering så den mjuknar upp lite. Lägg frysta banan och frysta bär/frukt i en mixer eller matberedare, kör några varv tills du får en krämig glass, det tar ca 3-4 min
Paleo - hemmagjord glass utan socker och mejerier. Att äta "vanlig" glass ingår ju inte i paleokosten då det innehåller socker och mjölk (oftast) och en massa annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.