Jag har i några bakomgångar nu hållit mig till det stenåldersinspirerade nötbrödet, men i förra veckan när det började se tomt ut i brödpåsen fick jag lust att göra ett bröd enligt mina gamla vanliga rutiner
♥ Veckan rullade på trots allt med jobb och möten…. Att mista nån man håller kär, en släkting eller bekant känns i hjärtat och man lider både av sorg och medkänsla
Jag inleder årets brödbak med ett innehållsrikt, smakrikt och supersupernyttigt bröd som är fullt av vitaminer, mineraler, spårämnen och goda fettsyror
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Smaka avmed salt och peppar. Börjar med ett lager köttfärsås, sen ett lager medlasagne plattor, sen ett lager med Bechamelsås, och om igen upprepar du detta några varv
Många tror att man måste äta massvis med kött för att få i sig tillräckligt med protein, vilket såklart inte är sant (varken att protein bara finns i kött, eller att man måste äta massor)
Börja med att lägga gelatinbladet i blöt. Hetta upp mjölken på mellanvärme, det ska inte koka. När mjölken är hyfsat varm, varm nog att smälta chokladen, tar du av den från värmen
Lägg upp grönsakerna på en tallrik och lägg köttet ovanpå, garnera gärna med lite färsk timjan. ) Vi köpte en riktigt mör och fin bit med oxfilé som serverades med väldigt goda grönsaker som jag tillagat i lite olja, grönsaksbuljong och vin
Nu funderar jag på andra sorters starksprit som skulle kunna fungera bra tillsammans med choklad. Första gången smaksatte jag den med cognac och kaffe, men till min födelsedagsbuffé ville jag pröva att kombinera kaffe med mörk rom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.