Lasagne med halloumiost
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Halloumilasagne 4 portioner 200 g färska lasagneplattor
  • 2 halloumiostar, tunnskivade
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 500 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 msk grönsaksfond
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregnao
  • svartpeppar och salt efter behag
  • 200 g fryst hackad spenat
  • 2 dl riven smakrik ost, vi använder Västerbottensost
  • Fräs lökarna mjuka i en gryta, häll i tomatkross, tomatpuré, honung, fond, vatten och de torkade örterna, låt småputtra 10 minuter Tillsätt spenaten och låt puttra ytterligare 5 minuter, smaka av med salt och peppar.
  • Smörj en ugnsfast form och lägg ett lager tomatsås i botten, varva sen med lasagneplattor, sås och halloumiost, sist ett laget tomatsås som du toppar av med den rivna osten.
  • Ställ i formen mitt i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter, låt den svalna en stund och sätta sej innan du skär upp och serverar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.