Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och persiljan. Varva de blandade såserna med pastaplattorna i tre lager, i en ugnsfast form
Här kommer en snabblagad och fruktansvärt mumsig lasagne som med fördel serveras inte alltför varm. Varva lasagneplattor, keso, tomatröra, löken, solrosfrön och ost
Smaka av med salt och peppar. Garnera ev med timjan. Skär halloumin i tunna skivor. Jag tog solroskärnor istället för pumpafrön och bytte prästosten mot västerbottensost
Dagens lasagne blev en rejäl på tre varv majsplattor med en hel förpackning Oatly iMat förvandlad till bechamelsås med lite majsstärkelse ( OBS, iMat är inte naturligt glutenfritt, välj annan växtbaserat grädde om ni är osäker på att klara den ), grillad paprika, zucchini, champinjoner, röda linser som kokat sig krämiga i en god buljong
Välj glutenfria lasagneplattor. Smaka av med salt och peppar. Garnera ev med timjan. Byt ut halloumi mot tofu och byt riven ost mot annat mjölkfritt ostalternativ
Numera gör jag min lasagne på lasagnetter, små veckade pastaskivor som man blandar med såsen och slipper på så sätt momentet med att varva plattor och sås
Servera genast tillsammans med den stekta halloumin, gärna också med en grönsallad. Värm en annan, stor, stekpanna eller wok med olivolja och stek och rör paprikaoch vitlök sakta så att de mjuknar utan att ta färg
Jag och tonåringen kom fram till att den vanliga varianten med grillad kyckling är godare. (Eller så använder du ett superpraktiskt mackjärn som gör att det går supersnabbt att fixa maten men efteråt blir det en massa jobba med att rengöra mackjärnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.