4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pasta och Pizza ⁄ ReceptLasagnemed långkokt bolognese ochostsås. Denna lasagne innehåller just en sådan gjord på hackat nötkött, massa nyttiga grönsaker m
Vitlöksspäckad lammstek med dragonsås och potatisgratäng. Marinad till grillad lax med vitlök. Fläskfilépanna med bacon, kantareller och svart trumpetsvamp
Båda såserna är supergoda och när de blandas medlasagneplattor, färsk tomat och stekta squashskivor - toppat med riven ost förstås - så blir det helt enkelt sabla gott
Fortsätt sedan att varva lasagneplattormed spenatröra. Det ska vara lasagneplattor högst upp. Häll på resten av tomatsåsen ochostsåsenoch strö därefter över ett lager med riven ost
Börja med den vita såsen och avsluta medlasagneplattormed lite vit sås ovanpå. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås
Ett gott alternativ till vanlig ” köttig ” lasagne. Men vill gärna skära ner på köttintaget och går det att göra ett gott alternativ som med denna lasange är det bara ett plus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.