4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Varva lasagneplattor, grönkål och ostsås i en ugnsform, toppa med ostsås och riven ost. Nu hamnade den i en lasagne och det blev riktigt gott men jag tyckte inte att det passade med stekt lax till (det tyckte däremot mannen)
Så snåla inte med såsen . Idag blev det lasagne hemma till alla barnens förtjusning. För att få en krämig lasagne är det viktigt att du använder gott om bechamelsås
Varva sedan fyllningen medlasagneplattor och strö cheddarost på toppen. Blanda den avsvalnade spenatblandningen med ricottan, fetaosten och muskot och krydda med salt och peppar
Många har testat Jamie Olivers lasagnemed crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Grönkål är en underskattad grönsak. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Uppdaterar mitt inlägg med krämig lasagnemed lite frächare bilder. Bechamelsåsen görs med mjölk men ibland har jag bytt ut en del av mjölken och tillsatt grädde istället och det blir också bra
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör
Hacka gullök och vitlök och fräs i en stekpanna med olivolja. Så ledsen för att bilderna inte ger lasagnen rättvisa, för detta mina damer och herrar är den godaste lasagnen NÅGONSIN
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.